Sănătate mentală și fericire

Studii recente, făcute de diferiți cercetători din lume, sprijină informațiile pe care le avem cu privire la dieta formată din fructe și legume – alimente proaspăt culese și consumate ca atare, în dieta zilnică.
Vă prezint traducerea unui scurt articol întâlnit într-o publicație de ”uz general” – o broșură a unei companii aviatice europene!

Articolul este intitulat: ”De 7 ori pe zi, pentru fericire și sănătate mentală”
(și-i mulțumesc Mihaelei Ardeleanu, specialist în nutriție, pentru trimiterea articolului)
http://vasiacupunctura.ro/

Fericirea și sănătatea mentală sunt foarte crescute la oamenii care consumă de șapte ori pe zi porții de fructe și vegetale, spune un nou raport.
Economiștii și cercetătorii din domeniul sănătății publice ai Universității din Warwick au studiat obiceiurile alimentare la 80.000 de persoane din Marea Britanie. Ei au descoperit că stare de bine mentală pare să crească odată cu porțiile zilnice de fructe și legume consumate de aceste persoane. ”Vârful” stării de bine a fost maxim atunci când se consumă de șapte ori pe zi fructe și legume.
Cercetarea a fost realizată în colaborare cu Colegiul Dartmouth din USA și urmează să fie publicată în jurnalul Cercetarea Indicatorilor Sociali (Social Indicators Research).
Majoritatea guvernelor vestice recomandă ”5 porții pe zi” de crudități pentru sănătatea cardio – vasculară și ca protecție împotriva cancerului.
În Marea Britanie, în prezent, un sfert din populație consumă doar o singură porție sau nu consumă deloc fructe sau legume, în cursul zilei. Doar o zecime din populația britanică consumă în mod curent numărul magic de 7 porții sau mai multe de crudități. Studiul nu face o distincție între diferitele feluri de fructe și legume consumate, definind ”porția” ca fiind de aproximativ 80 grame.
Co-autoarea studiului, profesor Sarah Stewart-Brown, profesor de Sănătate Publică la Școala Medicală Warwick spunea: ”Puterea statistică a fructelor și legumelor a fost o surpriză pentru noi. Dieta a fost în mod tradițional ignorată până în prezent de către cercetătorii sănătății”.
Ea susține că mai rămâne să înțelegem multe despre relația cauză – efect și despre mecanismele de acțiune posibile, și că ar trebui luat acum în considerare posibilitatea unui studiu randomizat.
Celălalt co-autor, economistul profesor Andrew Oswald de la Centrul pentru Avantaje Competitive în Economia Globală (CAGE), al Departamentului de Economie al Universității din Warwick spunea: ”Acest studiu a arătat rezultate surprinzătare și am decis că este mai prudent să consumăm fructe și legume. Sunt dornic să am cireșele în dieta mea.”

Informații suplimentare despre autori:

The study ‘Is Psychological Well-being Linked to the Consumption of Fruit and Vegetables?’ by David G. Blanchflower, Andrew J. Oswald, and Sarah Stewart-Brown is available here
Professor Stewart-Brown can be reached at Warwick Medical School on 02476 574510 or on mobile 07824 541126, or by email on sarah.stewart-brown@warwick.ac.uk.
Broadcasters – We have a camera and ISDN line on campus if you would like interview Professor Sarah Stewart-Brown for radio or television.
Professor Oswald is currently working in Germany and can be reached there on international cell-phone number +44 7876 217717 or by email through andrew.oswald@warwick.ac.uk
Kelly Parkes-Harrison, Press and Communications Manager, University of Warwick, k.e.parkes@warwick.ac.uk, +44 (0) 7824 540863, +44 (0)2476 150868

Scurtul articol de mai sus nu face decât să confirme ceea ce am observat cu toții în practica de detoxifiere, prin intensificarea consumului de hrană ”crudă”, consumată ca atare – doar culeasă din Natură și mâncată.
Pentru că se apropie ”sezonul cireșelor” – vă invităm să citiți de două ori micul articol de mai sus și să încercați să aplicați în practică ”descoperirile statistice” ale autorilor – devenind, fiecare – o parte din ”statistica fericirii”.
Să vă umpleți corpul, mintea și viața de energia luminoasă a Naturii – cu frumusețea aromelor, culorilor și gusturilor sale spectaculoase.

Puteți citi suplimentar și cartea lui Colin Campbell – Studiul China – care este cel mai mare studiu de nutriție independent existent în lume.
http://www.librarie.net/carte.php?id=71484&nia=86&niaadgr=rZ5FRb&gclid=CP-W8rHOor0CFazHtAodYQIARQ
În acest studiu aveți o mulțime de informații despre dietă, nutriție și despre efectele diferitelor grupe de alimente asupra stării de sănătate a oamenilor.
Colin Campbell a mai scris o carte, tradusă și în limba română – intitulată ”Furculițe în loc de cuțite”, pe care o recomand călduros tuturor celor care caută ”rețete” de post sau pentru dieta de tranziție, de la hrana ”normală” – la cea alcătuită în cea mai mare parte din fructe și legume.
http://librarie.carturesti.ro/furculite-in-loc-de-cutite-356040

Oamenii de știință descoperă efectele benefice ale alimentației vii, ”naturale” – nu numai asupra corpului fizic (detoxifiere, regenerare, vindecare), ci și asupra întregii noastre vieți – asupra ”stării de bine” – cea care ne definește relația cu lumea din jur.

Începeți detoxifierea de primăvară și aduceți vibrația Viului și a Naturii în viața voastră.
Inundați-vă cu lumină și permiteți întunericului stagnării și al fricilor să se micșoreze, pentru a nu mai deține un loc atât de important în energia generală.
Când din ce în ce mai mulți oameni trăiesc într-o stare de lumină și fericire – atunci această stare se poate ”transmite” și celorlalți și poate indica un drum spre re-echilibrare.
Un drum ușor și la îndemâna oricui.
Aflat doar la ”o furculiță” distanță de corpul nostru!