De la Alexandra, studenta din Bucuresti – o noua prajitura “vegana” – savuroasa si cu mare succes la colegii de grupa (care au terminat-o rapid!).

Ingrediente:

  • 5 banane, 2 linguri cacao
  • 200 ml lapte de cocos cu pulpa
  • 50 g nuca
  • seminte de dovleac
  • seminte de in
  • seminte de floarea soarelui (toate crude)
  • 4 linguri stafide
  • 2 linguri merisoare
  • 4 linguri fulgi de ovaz.

Mod de preparare:

  • Se hidrateaza nuca si semintele o ora, apoi se amesteca in robotul de bucatarie impreuna cu bananele, cacao si laptele de cocos. Se adauga in compozitie fructele deshidratate si fulgii de ovaz si se omogenizeaza.
  • Se intinde compozitia intr o tava acoperita cu foaie de copt si se da la foc mic in jur de o ora (mai mult sau mai putin, functie de cuptor). Se verifica cu o scobitoare si cand este gata, se lasa la racit, apoi se taie.

Cu putina imaginatie – se pot face o multitudine de feluri de mancare si de dulciuri – care sa nu contina nici o proteina animala, faina de grau, zahar ori sare.
Doar cu fructe si seminte – se pot face orice fel de combinatii si consistente – testul supreme al acceptarii lor fiind “servitul celorlalti”.

Colegii de grupa ai Alexandrei i-au dat nota “10 cu felicitari” pentru aceasta prajitura satioasa si foarte gustoasa!