Sivia ne-a trimis două retete interesante de pizza, realizate cu blat fără gluten.

În dieta de detoxifiere nu se foloseste glutenul – si foarte multi dintre cei aflati în dietă au multe frustrări legate de absenta unor alimente favorite.

Se poate tine o dietă fără gluten foarte usor, fără nici o frustrare, atunci când există creativitate si multă imaginatie.

Priviti!

1. Pizza cu blat din faina de naut;

Blat: faina de naut, apa si o lingurita de ulei de cocos. Se amesteca tot pana se omogenozeaza. (Eu nu am pus ulei de cocos si s-a crapat blatul).

  • se intinde apoi pe tava de cuptor, acoperita cu o folie de copt.
  • se baga in cuptor cca 5 min sa se intareasca blatul.

Decorul: sos se rosii, feliute subtiri de tofu, ciuperci, ardei, masline si rosii cherry.

Înainte de introdus în cuptor:

pizza1

După scos din cuptor (înainte de servire):

pizza2

2. Pizza cu blat din quinoa si faina de naut.

Blat: am fiert o canuta de quinoa in 2 canute de apa. Apoi am amestecat cu faina de naut, apa si 1 lingurita ulei de cocos pana s-a omogenizat.

  • la fel ca la prima, am intins toata compozitia pe o tava acoperita cu o folie de copt.
  • se baga cca 5 min la cuptor

Decor: sos de rosii, branzica vegetala (viofast), ciuperci, masline, ardei.

pizza3

pizza4

Ambele pizze se tin in cuptor cca 20 de min.

Blatul al 2lea a fost mult mai gustos, primul a fost cam fainos si s-a crapat cam tare.

Vă urăm poftă bună și multă creativitate în bucătărie – chiar și în dieta de detoxifiere fără gluten!