Sivia ne-a trimis două retete interesante de pizza, realizate cu blat fără gluten.
În dieta de detoxifiere nu se foloseste glutenul – si foarte multi dintre cei aflati în dietă au multe frustrări legate de absenta unor alimente favorite.
Se poate tine o dietă fără gluten foarte usor, fără nici o frustrare, atunci când există creativitate si multă imaginatie.
Priviti!
1. Pizza cu blat din faina de naut;
Blat: faina de naut, apa si o lingurita de ulei de cocos. Se amesteca tot pana se omogenozeaza. (Eu nu am pus ulei de cocos si s-a crapat blatul).
- se intinde apoi pe tava de cuptor, acoperita cu o folie de copt.
- se baga in cuptor cca 5 min sa se intareasca blatul.
Decorul: sos se rosii, feliute subtiri de tofu, ciuperci, ardei, masline si rosii cherry.
Înainte de introdus în cuptor:
După scos din cuptor (înainte de servire):
2. Pizza cu blat din quinoa si faina de naut.
Blat: am fiert o canuta de quinoa in 2 canute de apa. Apoi am amestecat cu faina de naut, apa si 1 lingurita ulei de cocos pana s-a omogenizat.
- la fel ca la prima, am intins toata compozitia pe o tava acoperita cu o folie de copt.
- se baga cca 5 min la cuptor
Decor: sos de rosii, branzica vegetala (viofast), ciuperci, masline, ardei.
Ambele pizze se tin in cuptor cca 20 de min.
Blatul al 2lea a fost mult mai gustos, primul a fost cam fainos si s-a crapat cam tare.
Vă urăm poftă bună și multă creativitate în bucătărie – chiar și în dieta de detoxifiere fără gluten!