(reteta de la Codruta Hehn)
Va propun o masa de pranz sau cina satioasa, care chiar daca este rece te incalzeste, datorita ingredientelor folosite:
Ingedientele necesare pentru Pasta de avocado cu mar si papadie sunt:
- Avocado
- Mar
- Gimbir
- Usturoi
- Frunze de papadie
- Praf de ardei iute (obtional)
- Lamaie
iar ca si condimente am folosit: Coriandru, Sumac, Biryani (dar se pot folosi si altele condimente in functie de necesitatile fiecarui organism in parte)
Mod de preparare:
Avocado se taie in jumatate si se scoate samburele, iar cu ajutorul unei furculite se scoate miezul, iar peste se stoarce zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Ghimbirul si usturoiul se razuiesc, iar frunzele de papadie se taie fin. Toate ingredientele se amesteca cu ajutorul unui blender pentru a obtine o pasta de avocado fina sau daca avocado este destul de copt si moale se poate pisa cu furculita.
Pentru suport de tartinare se folosesc bucati de castravete, iar ca si salata se potriveste foarte bine cu salata de castraveti si Frunze de papadie.
Aceasta pasta se poate pastra la frigider 3 zile intr-un recipient de sticla inchis ermetic.
Beneficii pentru sanatate:
Avocado contine:
- grasimi mononesaturate
- fibre
- potasiu
- vitamina E
- vitamina B5
- vitamina B6
- vitamina K
Fructul de avocado are proprietati antioxidante.
Usturoiul este cel mai puternic anitibiotic natural.
Ghimbirul are proprietati antiinflamatoare si contribuie si la cresterea temperaturii corpului, ajuta de asemenea si la alcalinizarea organismului.
Frunzele de papadie contin vitaminele A,C,D, precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul.
Papadia este un detoxifiant puternic a aparatului digestiv, al rinichilor si ajuta si la drenajul limfatic.
Frunzele de papadie pot fi inlocuite cu orice alta planta din flora spontana (urzica, patlagina, etc).