Provocare interesantă  – în săptămâna ”Legăturii cu strămoșii, cu propriile rădăcini

Am o propunere pentru toți cei care ne urmăresc postările și jocurile ”vindecătoare” în care ne-am prins de la începutul anului 2016!

Ne aflăm în săptămâna celebrării și prețuirii propriilor rădăcini, a legăturii cu strămoșii noștri, cu bunicii și străbunicii al căror ADN îl purtăm în propriile celule.

Și intenționez să vă propun un exercițiu practic interesant, în care să vă folosiți atât cunoașterea de până acum, cât și imaginația și creativitatea.

La exercițiu pot participa și domni, nu doar doamne, deși exercițiul se va desfășura în bucătărie – ca și parte practică.

Și desigur – sunt bineveniți toți micii bucătari – care doresc să-și ajute părinții – fie cu implicarea directă, fie cu ”evaluarea” rezultatelor finale și acordarea de ”calificative”.

Principalii ”jurați” ai rezultatelor provocării pe care doresc să o propun vor fi COPIII, sau  alți membri ai familiei sau prietenii pe care îi aveți.

TEMA PROVOCATOARE a acestei săptămâni, exercițiul pe care doresc să vi-l împărtășesc este următorul:

ÎN CÂTE FELURI POT FI GĂTIȚI CARTOFII?

CÂTE FELURI DIFERITE DE CARTOFI PUTEȚI PREGĂTI – astfel încât să nu fie două gusturi la fel și două aspecte la fel?

Am văzut de curând un film în care protagoniștii erau un el – un bucătar de renume la un restaurant ”de fițe”, foarte priceput în chestii interesante și novatoare și o ea – designer de interior și haine, destul de tradițională și ancorată în valorile ”clasice” și gusturile ”obișnuite”. Cei doi au fost nevoiți să lucreze împreună pentru a organiza nunta celor mai buni prieteni ai lor.

În ciuda diferențelor evidente de preferințe și direcții de dezvoltare – cei doi au găsit ”o cale de mijloc” – obținând o atmosferă combinând valorile tradiționale rurale, cu modernismul urban, felurile de mâncare tradiționale, cu ”accente” moderniste – astfel încât a apărut un nou stil, combinat și surprinzător de plăcut, pentru toată lumea!

Așadar – vă propun tuturor aceeași provocare.

PUTEM GĂTI FELURI TRADIȚIONALE cu ”ceva în plus„ – ceva ”novator” – un gust – o decorație – o modalitate de pregătire / prezentare / asociere mai specială?

V-aș ruga să NU folosiți la gătit alimentele prea acide – precum carnea, peștele, lactatele, ouăle sau făina de grâu.

În rest – puteți folosi ORICE DORIȚI

Lăsați imaginația să zboare – faceți orice fel de combinații – asocieri – amestecuri – modalități de prepare – sau servire!

ÎN CÂTE FELURI POT FI PREGĂTIȚI CARTOFII?

Și în câte feluri pot fi ei serviți?

Nu sunt printre alimentele cele mai sănătoase – dar fac parte dintre cele mai ”acceptabile” devieri ale dietei – pentru cei care sunt pe dieta de detoxifiere – cu fructe, legume și amidoane fără gluten.

Puteți să folosiți diferite feluri de cartofi disponibile pe piață – de la cartofii ”normali” – albi sau roșii – până la cartofii mov – sau cartofii dulci (patate).

Pentru că este ”săptămâna rădăcinilor” – m-am gândit că acești TUBERCULI (nu chiar rădăcini propriu-zise, dar crescând în pământ, sunt cel mai aproape de rădăcini) simbolizează ENERGIA BUNICILOR.

Și oricum majoritatea bunicilor și străbunicilor noștri au folosit cartofi în alimentație – deci reprezintă un component TRADIȚIONAL CLASIC al alimentației cu care am fost toți obișnuiți.

CE PUTEM SĂ ADĂUGĂM sau CUM PUTEM SĂ-I PREPARĂM – pentru a aduce elementul de ”Nou” – de ”Modern” – de ”Dietetic” – pe care îl căutăm în ”alimentația sănătoasă”?

Când obțineți rezultatele – arătați-le copiilor, familiei, prietenilor și permiteți-le să vă dea impresiile lor.

ÎN CÂTE FELURI PUTEȚI GĂTI CARTOFII SĂ NU MÂNCAȚI ÎN NICIO ZI LA FEL?

Mi-ar place să primesc de la voi fotografii, impresii și evaluări ale rezultatelor acestei provocări!
Succes tuturor!

Cu iubire,

Sorina