Silvia a descoperit recent la supermarket niște ciuperci interesante – numite ciuperci Shimeji.

shimeji

Ciupercile Shimeji provin din Japonia și constituie o specialitate culinară în estul Asiei. Sunt bogate în componente umami, adică posedă o savoare specială, dar numai o serie de sortimente sunt comestibile (Mycorrhiza și Saprotroph).
Reprezintă o sursă importantă de proteine, cupru, potasiu, zinc, seleniu și vitamine din complexul B, în special B1, B6, B9 și B12 (acidul folic), plus fibre.

Pentru că nu avea nicio inspirație cum să le prepare – a căutat pe Net și a găsit o rețetă interesantă:

http://restaurantvegetarian.satya.ro/ciuperci-shimeji/

A preluat-o întocmai, doar că a înlocuit untul normal cu unt de cocos.

Și mi-a trimis foarte încântată fotografii cu rezultatul, care după spusele ei a fost ”suuuuper bun!”

Pentru că finalul lunii aprilie a sosit cu vreme cam rece, simțim nevoia de mâncare gătită – și variantele vegane sunt cele mai potrivite în postul Paștelui. Putem prepara alimente gustoase și consistente cu multe ingrediente existente în super-market-uri.

shimeji1 shimeji2

Vă invităm să încercați, alături de Silvia – un preparat foarte interesant!

Poftă bună tuturor!