Am primit o rețetă nouă de la dna Bianca Matei, aflată pe dieta ”de detoxifiere” de circa 3 ani. În ultimele luni, am discutat și descoperit împreună modalități noi și interesante de pregătit feluri de mâncare ”raw-vegan” mai gustoase și mai ”satisfăcătoare” pentru organism.
Una dintre condiții a fost pregătirea în prealabil a legumelor (cu lăsarea peste noapte ”la înmuiat” – sau chiar 2-3-4 nopți – la ”fermentat” și ”înmuiat” în sosul propriu) și doar DUPĂ aceea, prepararea și servirea propriu-zisă a lor.

Legumele, în special rădăcinoasele, dar și Cruciferele (precum varza, conopida, brocolli) – au nevoie să fie lăsate la ”înmuiat” sau ”marinat” – în suc propriu sau suc de citrice – pentru digestia mai bună a fibrelor vegetale.

Dna Bianca propune una dintre rețetele ”clasice” (salatate de țelină cu măr și morcov), într-o variantă un pic modificată – devenită astfel EXTREM DE GUSTOASĂ.

Modul de preparare (relatat chiar de dânsa):

  • ”Morcov cu telina ras si tinut la frigider o noapte
  • Adaugat în momentul preparării:

  • 1 mar dulce taiat bucatele
  • 1 avocado copt
  • Chives taiat marunt
  • Patrunjel
  • Marar

Uitati- va ce culori!
Fara dressing. Nici macar lamaie.
Morcovul , telina si marul au lasat suc suficient:

Merita incercat! Mie mi a placut foarte foarte mult!”

Vă încurajez să testați diferite modalități de a pregăti legumele și fructele crude, și mai ales – de a COMBINA fructele cu legumele – în cadrul salatelor, dressing-urilor, supelor raw și a altor feluri preparate.
Fructele acide și semi-acide se combină foarte bine cu legumele (și oferă partea de suc și dulceață, pe care o caută organismul nostru într-un fel de mâncare).
Dar puteți încerca ORICE fel de combinație – funcție de imaginația pe care o aveți.
Fiecare dintre noi își va descoperi preferințele, dorințele și felurile de mâncare care satisfac nevoile propriului organism!

Succes la ”bucătărit” și Poftă bună tuturor!

salata

BONUS la această salată – ”brânză de caju cu turmeric, chives și mărar” (tot rețeta de la dna Bianca”)

  • O punguta caju crud inmuiat 24 de ore
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • 1 lingurita turmeric
  • Chives- cat doriti…
  • marar- 1 legatura

Am bagat totul in Blendtec….
Servit pe ardei rosu!!!!
Mi- am adus aminte de branzica de vaca cu marar pe care o facea mama!

Poftă bună tuturor!