Zootehnia și agricultura modernă, în goana după profit și producție mare cu investiție minumă, au dezvoltat folosirea de substanțe chimice – care ajută la rezultate bune, pe termen scurt, dar au efecte dezastruoase, pe termen mediu și lung.

Astfel, toate animalele crescute în ferme (vaci, porci, oi, capre, găini etc) sunt tratate regulat și continuu cu antibiotice, atât pentru ”prevenția” bolilor, cât mai ales pentru stimularea creșterii (în medii supra-aglomerate, animalele își încetează în mod natural creșterea – ÎNȚELEPCIUNEA NATURII este ”păcălită” de șiretenia umană).

În Statele Unite, în 1998 se foloseau circa 9 milioane de kilograme de antibiotice în hrana animalelor de fermă, drept componente obișnuite ale hranei lor zilnice!

(Antibiotice din plante – Stephen Harrod Buhner, Editura Litera – 2014).

Și nu mai menționăm de hormoni, de cortizonice sau alte substanțe chimice folosite în tratamentul animalelor!

Bacteriile, ca întotdeauna, au început să învețe și să ”se obișnuiască” repede cu aceste antibiotice, să devină din ce în ce mai rezistente, dar și din ce în ce mai agresive. Sunt multiple studii care au arătat cum aceste bacterii trec de la animale (și produsele obținute din acele animale) la om.

Există câteva ameninări extrem de grave pentru oamenii care consumă regulat produse ale ”industriei” de masă:

E.coli (sau colibacilul) de la vite

Salmonella – de la găini și ouă

și Campylobacter – de la găini.

Unele bacterii au devenit FOARTE REZISTENTE la antibiotice, medicii fiind la ora actuală neputincioși în fața lor.

Printre acestea, cele mai rezistente au devenit E. coli (sau colibacilul), Stafilococul, Streptococul și Klebsiella.

Stafilococul auriu este ”regina” bacteriilor rezistente – medicii moderni. NU MAI AU ANTIBIOTICE care să poată distruge această bacterie.

CUM S-A AJUNS LA ACEASTĂ SITUAȚIE?

Animalele din ferme sunt stresate, crescute înghesuit, aglomerat, fără mișcare, fără lumină naturală (de multe ori), sunt hrănite adesea cu hrană contaminată și adăpate cu apă contaminată, expuse muștelor, șoarecilor, șobolanilor (ce transportă o infecție de la o cireadă la alta), stau în culcușuri murdare și sunt tratate cu antibiotice (care în mod ironic, le fac și mai vulnerabile la boli) și alte substanțe chimice.

Nicholas Fox, în cartea sa Spoiled: The Dangerous Truth about a Food Chain Gone Haywire spune:

”Fiecare condiție care presupune răspândirea bolilor de la animal la om practic s-a înrăutățit. Agricultura a devenit mai intensivă, sacrificarea animalelor a devenit tot mai mecanizată și mai rapidă, produsele procesate în loturi chiar și mai masive, iar distribuția a devenit mai vastă”.

Dr. Jeffrey Fisher, în cartea sa The Plague Makers, merge și mai departe:

”Bacteriile rezistente rezultate din această practică nesăbuită nu se limitează la animalele la care se dezvoltă. Nu există ”bacterii ale vacii”, ”bacterii ale porcului” sau ”bacterii ale găinii”. La nivel de lume microbiană, noi, oamenii, alături de restul regnului animal, suntem parte a unui imens ecosistem. Aceleași bacterii rezistente care cresc în tractul intestinal al vacii sau al porcului pot să ajungă, în cele din urmă, și în corpurile noastre și chiar o fac”.

Folosirea abuzivă, exagerată a antibioticelor în ultimii zeci de ani, pentru orice fleac de infecție sau răceală (atât de către medicii umani, cât și de către medicii veterinary) – a dus la apariția acestei REZISTENȚE fără precedent a bacteriilor împotriva medicamentelor moderne.

Acest pericol de infestare cu bacterii rezistente și agresive și apariția unor boli grave în populații slăbite imunitar (pentru că și oamenii sunt tratați excesiv cu antibiotice de foarte devreme, în viețile lor) – este un pericol real și în continuă creștere.

Alături de BOLILE INFECȚIOASE ȘI BACTERIENE GRAVE, un alt mare pericol amenință oamenii moderni: apariția BOLILOR AUTO-IMUNE, ale căror cauze medicina modernă abia începe să le descopere și care sunt legate – foarte strâns, tot de alimentația noastră zilnică (și mai ales, de produsele animale).

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-carnea-rosie-contine-o-molecula-de-zahar-responsabila-de-aparitia-cancerului-13743395

Un grup de oameni de știință de la Universitatea San Diego, conduși de dr. Ajit Varki au investigat legătura dintre cancer și consumul crescut de carne roșie – și au identificat molecule de carbohidrați numite Neu5Gc.

Aceste molecule se găsesc la exteriorul celulelor corpului (la oameni și animale) – și îndeplinesc multe funcții – printre care și cele de IMUNITATE. Celulele umane au un anumit fel de molecule (numite Neu5Ac), la fel ca și păsările și reptilele. Toate celelalte mamifere(și unele nevertebrate tip rechini și pești cartilaginoși) convertesc molecula de Neu5Ac în Neu5Gc. Oamenii nu pot face această coversie, pentru că le lipsește enzima pentru transformare.

Atunci când oamenii consumă produse din animale care conțin Neu5Gc, molecula este asemănătoare cu cea proprie de Neu5Ac și multe dintre celululele corpului o ”lipesc” de exteriorul membranei lor.

Sistemul imunitar (celulele ”paznic” ale corpului) NU recunoaște aceste molecule ca fiind proprii pentru organism și ”le atacă” pentru a le distruge și elimina. Dar în acest proces, celulele ”paznic” distrug și elimină ÎNTREAGA CELULĂ care a lipit de ea aceste molecule (ce nu sunt ale corpului omenesc, ci au fost preluate din carnea animalelor consumate)!
Și asa s-ar explica (parțial) apariția BOLILOR AUTO-IMUNE sau a cancerelor, a diabetului sau bolii Alzheimer și a alergiilor alimentare!

http://www.utsandiego.com/news/2014/dec/29/red-meat-cancer-varki-neu5Gc-sialic/

Conținutul în Neu5Gc al diferitelor alimente animale (schema Universității San Diego) ar fi următorul (cu cât este mai mare, cu atât alimentele respective sunt mai rău de consumat pentru om!):

  • Lapte de vacă = 10-22
  • Lapte de capră = 43
  • Carne de oaie = 14
  • Carne de vacă = 25-231
  • Carne de porc = 7-40
  • Carne de pasăre (găină, curcan) = 0
  • Pește, fructe de mare = 0
  • Caviar = 445-530
  • Vegetale, fructe = 0

Cu alte cuvinte – pentru om – foarte ”toxice” la consum și producătoare de ”reacții imunitare” de respingere (și posibile boli grave) – ar fi consumul de lactate (se pare că lactatele de capră sunt chiar mai dificil de recunoscut de corp decât cele de vacă! contrar părerii generale a multora!) și consumul de carne de porc și vită.

Pentru om, benefice și fără reacții prea mari ar fi consumul de carne de pasăre, pește și de fructe de mare CU CONDIȚIA ca animalele să fie crescute în stare de libertate, cu alimentație de bună calitate și fără să fie tratate cu antibiotice sau alte substanțe chimice.

Dacă menționăm și faptul că aproape TOATE PRODUSELE INDUSTRIALE DIN VITĂ (CARNEA ȘI LACTATELE) ȘI CELE DIN GĂINĂ (OUĂLE ȘI CARNEA) SUNT INFESTATE CU COLIBACIL ȘI SALMONELLA (în cantități mici, este adevărat – dar uneori – în condiții greu de controlat, bacteriile se multiplică și infecțiile sunt foarte răspândite!) – atunci aveți deja DOUĂ ARGUMENTE PUTERNICE ÎMPOTRIVA PRODUSELOR ANIMALE TIP INDUSTRIALIZAT!

poza

Dacă vă confruntați cu infecții cu Colibacil sau alte bacterii (Klebsiella, Streptoccoc, Stafiloccoc etc) – care nu trec în ciuda tratamentelor cu antibiotice sau chiar a tratamentelor naturale – sau dacă vă luptați cu o boală auto-imună – pe care nici medicii și nici dv nu o înțelegeți, UITAȚI-VĂ ÎN FARFURIA DV!

Dacă sunteți consumator de lactate, de ouă, carne de vită și/sau găină cumpărate din magazine și super-market-uri – veți fi ani de zile sau toată viața afectați de infecții cu microbi diferiți și veți avea probleme de sănătate (tip auto-imun) din ce în ce mai grave!

Doar oprirea acestor preparate și înlocuirea lor cu o dietă ”curată” – cu fructe și legume, precum și preparate naturale din carne (pește de pescuit și păsări de casă) și deloc lactate – v-ar putea ajuta să vă vindecați.

Se adună din ce în ce mai multe ARGUMENTE legate de sănătatea omenească în favoarea renunțării la multe dintre produsele alimentare oferite de industria alimentară.

EVITAȚI ALIMENTELE CARE VĂ ÎMBOLNĂVESC ȘI ALEGEȚI DOAR ALIMENTELE CARE VĂ MEȚIN ÎN STARE DE SĂNĂTATE!

ALEGEȚI SĂNĂTATEA!