Tăietei din konjac cu guacamole
O nouă rețetă de la Silvia – care continuă să experimenteze cu pastele din konjac) – foarte indicate la dieta fără gluten și la dietele de slăbire.
De această dată, a folosit tăiețeii din konjac.
Silvia a descris pașii urmați în prepararea rețetei astfel:
Ingrediente:
- o pungă tăieței de konjac
- 2 avocado copți
- o lămâie
- o roșie
- o ceapă medie
- o linguriță coriandru
- puțină sare roz de Himalaya
Mod de preparare:
Taieteii i-am scurs de apă si i-am oparit 1 min (la fel cum scrie si pe ambalajul lor).
Guacamole: l-am făcut amestecând cei 2 avocado copti prin sfaramare cu furculita, cu zeama de lămâie, roșia taiata cubulete, ceapa taiata cubulete, o lingurita coriandru (care impreuna cu avocado-ul fac o echipa foarte buna si aromata) si putina sare roz de Himalaya.
Poate fi o reteta de seara rapida si consistenta!
Pofta buna!
Comentariul Silviei: am vrut initial sa-i fac cu sos clasic de rosii dar imi era pofta de un guacamole. Cat timp a fiert apa pt taietei am facut rapid un guacamole si dupa mi-a venit ideea sa incerc combinatia. Si se potrivesc de minune! Sosul de rosii il las pentru altadata.
Taieteii din punguta sunt cam de o portie daca sunt folositi pe post de spaghete. Daca sunt turnati in supa, salate si alte preparate e suficienta o punga.
Comentariu: tăiețeii de konjac au o textură ușor gelatinoasă, diferită de cea a tăiețeilor din orez sau alte grâne, dar sunt buni la gust. În același timp, au foarte puține calorii și dau o senzație de sățietate prelungită.
Ne bucurăm să încercăm această nouă varietate de paste dietetice apărute pe piață – care oferă o alternativă sănătoasă și gustoasă la pastele de grâu.